A HELYSZÍNRŐL

Barlahida Zala megye egyik községe a Lenti járásban, a Zalai-dombság területén, a Göcsejben, nagyjából százan lakják. Északról Zalaegerszeg-Nagylengyel felől közelíthető meg, – 22 kilométerre fekszik a megyeszékhelytől -, délről pedig Nova felől lehet elérni. Az apró település életében egyre jelentősebb a falusi turizmus.

CÉLKITŰZÉSEK

ns
aaron-burden-cmIqkMPfpMQ-unsplash
arek-adeoye-ljoCgjs63SM-unsplash
10984240_844291395654158_735571266276855576_n másolata
A NEW START nevű életmód terápiával lehetővé tenni a civilizációs betegségek megelőzését és a kialakult betegségek visszafordítását.
Olyan keresztény intézményt tervezünk létrehozni, amely Krisztus önfeláldozó lelkületét követve dolgozik a szenvedőkért.
Megbízatása Isten képének helyreállítása az emberben (fizikai, lelki, szellemi és társadalmi téren), Krisztus nevelő és gyógyító példáját követve.
 
Mivel a krónikus betegségek – mint például a II-es típusú cukorbetegség, a szív és érrendszeri megbetegedések, emésztési zavarok, reuma – sokszor a helytelen életmód következményei, ezért tartós eredményeket elérni a betegséget okozó rizikó faktorok csökkentésével lehet.
Az egészségügyi nevelés célpontja ezeknek a tényezőknek a felismerése és egy egészségesebb életmóddal való helyettesítése. A NEW START program alapelveit alkalmazó életmódközpontok szerte a világon megtalálhatók és sikeresen működnek. A Romániában található Herghelia Életmódközpont a hazai egészségtudatos réteg körében is népszerű.

CÉLCSOPORT

Mivel az életmód betegségek napjainkra nagyon elterjedtek, így a projekt a teljes lakosságot érdekelheti..
0%

MEGVALÓSÍTÁS

Az életmódközpont építését a szükséges engedélyek beszerzése és az infrastruktúra rendelkezésre állása után a lehető leghamarabb indítani szándékozunk.
A tervezett Barlahidai Életmódközpontban kb. 50 vendég részére egy és kétágyas, zuhanyzós/ fürdőszobás szobákat, tágas éttermet és oktató egységeket, terápiás szobákat valamint közösségi termet szeretnénk építeni.
A turnusok általában 10-12 napból állnak.
 

TERVEZETT SZOLGÁLTATÁSOK

Egészségügyi szemináriumok

Útmutatást adnak az egészséges életmód világában, naprakész információkat szolgáltatnak napjaink leggyakoribb betegségeivel kapcsolatban.
online-marketing-hIgeoQjS_iE-unsplash

Egyéni konzultációk

A betegségek megelőzése és/vagy gyógyítása érdekében teendő lépésekről.

Táplálkozási kurzusok

A növényi alapú étrenddel kapcsolatos ismeretek átadása.

Antistressz programok

Gyakorlati megoldások felfedezése az élet fizikai és lelki szempontjának javítása érdekében.

Főzőtanfolyamok

Tájékoztatást nyújt a táplálkozás témakörével kapcsolatosan a gyakorlati alkalmazásról. Lehetőséget ad növényi alapú ételek elkészítésének elsajátítására .

Dohányzás leszoktató programok

Azok részére, akik valóban le szeretnének mondani, annak ellenére, hogy úgy képzelik, ehhez nincs elegendő akaraterejük.

Testsúly kontroll programok

Az ideális testsúly elérésének érdekében.

Diabétesz program

Cukorbetegséggel kapcsolatos preventív- és életmódprogramok.

Ismeretterjesztő anyagok biztosítása

Szórólapok, brossúrák, tanulmányfüzetek minden vendég részére, az egészségügyi szemináriumok anyagának elmélyítése érdekében könyvek és folyóiratok a megelőző orvostudomány témaköréből.

Együttműködés a Mezőménesi Preventív Egészségügyi és Életmódközponttal

Herghelia – Mezőménes

(Székhely: Marosvásárhely, Aurel Filimon u. 14. informacio@herghelia.org)

Támogassa a projektet

Az Életmódközpont létrejötte támogatások útján valósulhat meg. Amennyiben szeretne hozzájárulni a programhoz, kérjük támogassa azt az alábbi számlaszámon:

Barlahida Életmód Központ Szolgáltató Nonprofit Kft.
12001008-01684047-00100009 (Raiffeisen Bank)